Jij bent trainer of docent. Je haalt energie uit het vak. En om de beste cursus of trainig te geven heb je diverse ondersteunende middelen nodig. Soms een flipover, of een beamer voor een powerpoint presentatie, of lego (lego is altijd leuk!). Maar nu, nu heb je laptops nodig. Waar moet je op letten bij het inhuren van laptops?

Doel van de training of cursus

Geef je een training in photoshop, of videobewerking, dan zijn je behoefte anders dan wanneer mensen worden geacht notities te maken in Word. Dus het doel bepaald alle volgende punten. Jij hebt je doel scherp. Vertel het ons, en wij zetten ons netwerk en wat sterrenstof aan het werk om voor jou de scherpste offerte te krijgen. Maar goed. Eerst de tips :).

Tip 1. Prestaties van de huur laptops

Afhankelijk van je doel moet de laptop snel zijn werk kunnen doen. Want, jij wilt geen gefrustreerde cursisten. Dus kies je voor een budget laptop of een die 3D-software als een zonnetje draait? Van eenvoudig tot High-tech gaming laptop.

Tip 2. WiFi, bekabelen of geen internet nodig?

Ok. Je weet welke laptop je nodig hebt? Internet is ook heel fijn, maar soms niet nodig. Wanneer je internettoegang nodig hebt kan je uit 3 opties kiezen. Internet optie 1: WiFi. Je locatie beschikt over goede, betrouwbare en betaalbare WiFi connectie en kan door iedereen gebruikt worden. Internete optie 2. Bekabeld (LAN) netwerk.  De locatie van de training beschikt over een internet aansluiting. Deze kan je middels een (huur) switch weer verdelen over de laptops of PC’s. Deze methode is doorgaans betrouwbaarder dan WiFi. Met een router of switch wordt het internet eenvoudig verdeeld. Internet optie 3. Internet box Een internet box is ook een mogelijkheid. Dit is simpel gezegd een modem met 3/4g verbinding. Net als een smartphone maakt deze verbinding met het internet. Alleen kan deze dat ook nog eens goed verdelen. Je maakt van een sim-kaart dus eigenlijk een draadloos toegangspunt. Dit kan je feitelijk ook met je eigen smartphone doen, maar heeft 2 nadelen:

  •  je (heilige) dataplan gaat er doorheen
  • geen krachtig signaal voor meerdere devices.

Als de locatie ruimte biedt voor keuze mogelijkheden dan adviseren wij altijd om een Bekabeld netwerk aan te leggen. Hierdoor ben je verzekerd van een stabiel netwerk gedurende de dag.

Zo, dat was tip 2.

Tip 3. Laat je software en applicaties van te voren installeren

Laat de software die je nodig hebt van te voren installeren. Uiteraard kan je een besturingssysteem kiezen, meestal Windows of Apple iOS. Daarnaast heb je afhankelijk van je cursus of training applicaties nodig. Dit kan MS Office zijn, maar ook licentiehoudende software. In dat laatste geval bekijken we in onderling overleg wat hierbij de beste methodiek is. Wanneer dit van te voren is geinstalleerd werken alle laptops exact hetzelfde. Geen gedoe bij binnenkomst, gewoon Plug & Play.

Tip 4. Powerrrrrr

Laptops vreten stroom. Daar gaan ze goed op. Zorg dat er voldoende stroompunten zijn om de kabels in te pluggen. Beschik je niet over voldoende verlengkabels, of stekkerblokken? Die kan je er gewoon bij huren? Normaliter scheelt dit weinig tot niets (meestal niets) op je huurofferte.

Tip 5. Vraag ons onafhankelijk en gratis advies en scoor de beste offerte

Klaar om laptops te huren? Wij adviseren jou graag. Dit doen wij gratis. Op basis van jou vraag zetten wij onze verhuurpartners in om de beste offerte voor jou te vinden. Dus pak je telefoon, en bel!